IN DE BUURT

Er is van alles te doen en te zien. 

Om een idee te geven van de omgeving hebben we een aantal dingen voor je uitgelicht.

Naast dat Veenendaal op een klein halfuurtje van de prachtige Veluwe af ligt, zijn er tal aan andere mooie natuurgebieden en andere bezienswaardigheden. Zo hebben we binnen Veenendaal Landgoed Prattenburg, met verschillende wandelroutes en een belevenis pad voor de kinderen. Kwintelooien, een oude zandafgraving waar je heerlijk kan wandelen, maar ook zijn er voor de sportievelingen onder ons verschillende mountainbikeroutes uitgestippeld. Zelf geen fiets? Ook dat kan geregeld worden, we hebben verschillende mountainbike verhuurders in de buurt. We helpen je graag!

Voor de geschiedenis liefhebbers hebben we verschillende kastelen in de buurt. En zelfs een heus Veens Historisch museum. Kasteel Amerongen vind je aan het eind van een mooie route door Elst en Amerongen zelf. Alleen de tuinen zijn het bezoeken al waard. Een rondleiding kan je boeken in het kasteel zelf, ook daar helpen we je graag bij!

In Wageningen, zo'n 20 minuten rijden bij ons vandaan (en prima met de bus te bereiken) vind je nog meer pracht en praal. Het Arboretum is wat ons betreft een must see als de tuinen in bloei staan. De toegang is overigens gratis en je hondje is ook welkom! Ook in Wageningen vind je Het Depot. Een prachtig museum met beelden in vele kunststromingen.

Nog niet uitgekeken op alle natuur? Bezoek dan het Bomenmuseum in Doorn. Je vindt hier de meest bijzondere plant en boomsoorten op een rij!